Витамини в движение
Витамини в движение
Витамини в движение

Витамини в движение.

Палачинки, брауни или белгийски вафли – на американската трапеза винаги има нещо сладко за закуска. Дори смутитата добиват все по-голяма популярност. Знаете ли, че тази здравословна напитка произлиза от САЩ, държава, която не се слави като най-известното място за здравословно хранене в света? В Щатите, през 1920-те, в така наречените „Джус барове“ се изцеждали всякакви видове плодове. Когато фитнес манията завладява Калифорния през 1960-те, започват да се появяват така наречените магазини за здравословни храни. Тогава всъщност започва да добива популярност и смутито.

Ориз, ориз и пак ориз
Ориз, ориз и пак ориз
Ориз, ориз и пак ориз

Ориз, ориз и пак ориз.

Междувременно в Азия почти всяка сутрин се сервира обилна закуска. Оризът заема основно място в почти всяка азиатска закуска. Варен ориз, оризови спагети и супа с ориз са на голяма почит тук. Например супата фо – силна, традиционна супа за закуска във Виетнам. Този изключително хранителен деликатес се приготвя от телешки или пилешки бульон, оризови спагети и много екзотични билки и подправки. Това малко кулинарно изкушение има славата да лекува различни болести.

Пуснете си едно кафе
Пуснете си едно кафе
Пуснете си едно кафе

Пуснете си едно кафе.

Това е традиция в Италия, Германия и Франция. Всъщност в повечето европейски държави чашата хубаво кафе е задължителна част от закуската. Какво щяха да са Виена или Италия например без тяхното традиционно кафе? В основата на много специалитети с кафе е еспресото. Да речем популярното капучино – то представлява еспресо с горещо мляко и пяна. Често за разкош върху млечната пяна се поръсва какао или шоколад. Или лате макиато, което в превод означава „зацапано мляко“. В него има повече мляко с пяна, по-малко еспресо и почти винаги се сервира във висока чаша.

Започнете деня си като австралийците.
Започнете деня си като австралийците.
Започнете деня си като австралийците.

Започнете деня си като австралийците.

В Австралия „fair dinkum“ означава несравним. Това е австралийският начин да смесят континентална (европейска), калифорнийска и азиатска кухня. Авокадото расте тук и затова е толкова популярна закуска сред австралийците. Направете си препечена филийка с намачкано авокадо – истинска австралийска закуска – и добавете по желание яйце, фета сирене, сьомга или пиле, въображението няма граници.

Добре дошли в рая
Добре дошли в рая.
Добре дошли в рая.

Добре дошли в рая.

Какво бихте нарекли екзотична закуска? Не, имаме предвид нещо по-екзотично от това? Закуска с коктейл от папая с киви, ананас, гуава и манго. И чаша прясно кокосово мляко – представете си какво ви очаква до края на деня. Това е храна за добро настроение, която ви носи истинско удоволствие всяка сутрин! Какво ще кажете за закуска със сушена риба? Какво е сушена риба? По принцип терминът идва от Норвегия, където сушат рибата на студено, но закуската с плод акке и сушена риба е традиционна за Ямайка и се счита за национално ястие. Изпробвайте я.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!