Преди известно време Бил Мъри написа в свой туит: „Шоколадът се прави от какао, което е дърво. Това означава, че е растение. Значи шоколадът е салата.“ Ние харесваме това твърдение – и добавяме, че любимата ни кафява храна оказва огромно положително въздействие върху емоциите, мозъка и психиката ни. Препоръчваме ежедневната консумация на шоколад и не само поради тази причина. Най-добре е да се консумира под формата на нашата шоколадова торта с глазура от тъмен шоколад.

Приятно готвене!

Съставки

Съставки за форма за торта:

(Ø 20-22 см, около 10 парчета)

  • 150 г тъмен шоколад за готвене
  • 100 г масло
  • 5 яйца (размер M)
  • 140 г захар
  • Щипка сол
  • 3 с. л. какао на прах
  • 90 г брашно
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 150 г френско грозде
  • 1-2 пресни праскови
  • 2 с. л. пудра захар за поръсване

Стъпка 1

Стъпка 1:

Натрошете шоколада за готвене на малки парчета и го разтопете с маслото над съд с вряща вода.

Съставки: 150 г шоколад за готвене, 100 г масло

Прибори: Дъска за рязане, нож, дълбок тиган, дървена лъжица

Стъпка 2

Стъпка 2:

Отделете жълтъците от белтъците. С миксера разбийте жълтъците с 60 г захар и солта, докато получите лека и кремообразна консистенция. Смесете какаото на прах, брашното и бакпулвера. Добавете сместа от шоколад и масло към кремообразната смес от жълтъци и продължете да разбивате. Добавете бързо брашното. Разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавете останалата захар и продължете да разбивате до пълното разтваряне на захарта. Добавете внимателно разбитите белтъци към сместа с жълтъците.

Съставки: 5 яйца, захар, сол, какао на прах, брашно, бакпулвер

Прибори: Кухненски робот, напр. MUM 5

Стъпка 3:

Изсипете сместа в намазнена форма за торта (Ø 20-22 см). Печете в предварително нагрята фурна на 160°C (140°C с вентилатор, газ 2) около 35 минути (проверете с клечка). Оставете тортата във формата върху решетка, докато изстине.

Прибори: Форма за торта, дървена клечка,

решетка

Стъпка 4:

Измийте плодове. Нарежете прасковите на парчета. Подредете равномерно парчетата праскова и френското грозде върху тортата, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Съставки: 150 г френско грозде, 1-2 праскови,

Пудра захар

Прибори: Дъска за рязане, нож, сито

Прибл. за едно парче:
305 kcal
16 г F
34 г CH
6 г P

Време за приготвяне: прибл. 25 минути

Време за печене: прибл. 35 минути

Добър апетит!

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!