Как да ангажирате децата в кухнята.

Когато готвите с децата, най-голямото предизвикателство е да възбудите интереса им към храната – откъде идват продуктите, как се приготвят. Дете, което има опит в кухнята, не само изгражда по-здравословни навици за хранене, но и се забавлява повече, а по-късно има чудесни спомени от времето, прекарано с родителите в кухнята. Прочетете няколко чудесни съвета как да привлечете децата в кухнята и да възбудите интереса им към готвенето.

Колкото по-малки започнат да практикуват, толкова по-добри стават.

Колкото по-малки започнат да практикуват, толкова по-добри стават.

Ключът към успеха е да се отделя време, когато децата са малки, любопитни и жадни за нови знания. Запознайте децата с възможно най-добрата храна, защото колкото повече опит и знания за храната имат, толкова по-уверени ще са на по-късен етап, когато готвят и се хранят.

Едно ниво нагоре

Едно ниво нагоре!

Първоначално възлагайте на децата малки задачи, например да ви приготвят съставките, да откъснат подправки или да измерят и смесят продуктите. Давайте им възможност да вземат някои решения и ги насърчавайте. Скоро ще са готови за следващото ниво – да приготвят малки части от рецептата. Колкото повече готвят, толкова по-добри ще стават. Поддържайте ентусиазма им да участват.

Не бързайте

Не бързайте.

Ежедневието на всички ни е много забързано, но трябва да се стремим да отделяме време да готвим заедно. В работните дни приготвяйте по-прости неща. Ангажирайте например децата да ви помагат в приготвянето на смути за тяхната закуска. Отделете повече време за готвене в почивните дни и го превърнете в нещо специално. Обсъдете менюто с тях, пазарувайте продуктите заедно и им възлагайте отговорности.

Използвайте всичките си сетива

Използвайте всичките си сетива.

Колкото повече неща споделяте с децата си, толкова по-добре. Научете децата да използват сетивата си и да пробват, да докосват и да вдъхват аромата на продуктите, с които готвите. Насърчавайте ги; дайте им да разберат, че не е нужно да харесват всичко, но си заслужава винаги да опитват.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!