Необичайни съставки за печене, които ще обикнете от първата хапка.
Когато става дума за приготвяне на сладкиши или бисквити, всички използваме продукти като масло, брашно, захар и яйца. Отклонете се от традицията при следващото печене и добавете неочаквани продукти, които ще променят представата ви за приготвяне на сладкиши. Прочетете повече за нашите Топ 5 съставки за печене, които не предполагате, че ще намерите във вашия сладкиш.
Оцет: помага за втасване на тестото.
Оцетът не е само вдъхновение за салатите ви, той е и универсална съставка за печене. Благодарение на химичните си свойства оцетът помага на бисквитите и сладкиша ви да набухнат, докато се пекат. Може да го използвате и като заместител на мътеницата. Добавете една супена лъжица оцет и мляко в мерителна кана, оставате за около пет минути и използвайте сместа вместо мътеница. След като изпробвате това, ще разберете защо оцетът е набухвател номер едно в кухнята.
Лют пипер: комбинация от сладко и люто.
Подправките често се използват за овкусяване на солени ястия, но техният деликатен аромат е много подходящ и за някои печива и десерти: от горещ шоколад с щипка вдъхновение до сладкиши с хрупкав лют пипер – комбинацията между люто и сладко е изкушение за сетивата ви. Добавете щипка чили на прах към сладкото шоколадово тесто, за да получите точната доза пикантност на сладкиша, баланс на вкусовете и неповторим ефект.
Картофи: свежест в сладкишите ви.
Искате сладкишът ви да се запази свеж по-дълго, защото трябва да го приготвите няколко дни, преди да го поднесете? Ще постигнете това, като добавите картофи към сместа. Настържете три обелени сурови картофа и ги добавете към сместа. Те имат неутрален вкус и никой няма да усети присъствието им, а сладкишът ще запази свежестта си за по-дълго благодарение на картофеното нишесте.
Цвекло: подсладете сладкишите по естествен начин.
Избягвате да слагате много захар в сладкишите, които приготвяте? Използвайте цвекло! Добавете естествена сладост и влага към сладкишите, като сложите цвекло в тестото. Ароматът на цвеклото се съчетава чудесно с шоколад и придава на сладкиша ви уникален вкус.
Киноа: освободете сладкиша от глутен.
Има много рецепти без глутен, но те обикновено се приготвят със специално брашно, което се намира в малко магазини. Кой би си помислил, че киноата ще свърши работа? Заменете брашното със сварена киноа и пригответе сочен сладкиш, за който никой няма да повярва, че е безглутенов.