Десерти – по-здравословният начин

Замисляли ли сте се, че може да удовлетворите желанието си за сладки неща, като си приготвите нещо здравословно?

Има много здравословни, нискокалорични рецепти, които са удивително вкусни и сладки. Разгледайте нашите Топ 5 съвети как да утолите глада си за сладки неща по здравословен начин.

Ягоди в шоколад.

№ 1: Ягоди в шоколад.

Идеални за парти със сладкиши или като романтичен десерт за двама: ягодите, потопени в шоколад, не само са сладки и здравословни, но и лесни за приготвяне. Просто потапяте ягодите в разтопен шоколад, подреждате ги върху чиния и ги слагате в хладилника да се охладят. Ако искате да сте още по-здравословни, изберете био ягоди от местния пазар и използвайте шоколад с екзотични подправки.

Шоколадови пуканки

№ 2: Шоколадови пуканки.

Вашата киновечер е, а вие не знаете какво да си приготвите за похапване? Изпукайте си малка опаковка пуканки и ги объркайте с една супена лъжица разтопено фъстъчено масло, поръсете ги с какао на прах и ще получите най-хрупкавите пуканки, без излишна захар и с идеален вкус.

Тъмен шоколад

№ 3: Тъмен шоколад.

За всеки, който се тревожи, че шоколадът не е много здравословен, имаме добри новини: тъмният шоколад с над 70% какао няма добавени мазнини и захар, както класическият млечен шоколад, и в умерени количества може да е много полезна храна. Той е богат на антиоксиданти и помага за регулиране на хормона на стреса кортизол. Затова и тъмният шоколад е идеалният помощник в натовареното ежедневие.

Пълнени, печени ябълки

№ 4: Пълнени, печени ябълки.

Идеален здравословен и лесен за приготвяне десерт, който е вкусна алтернатива на ябълковия пай – пълнени печени ябълки. Напълнете ябълките с овесени ядки, ядки и малко мед за сладост и ги сложете във фурната. Най-хубавото на този здравословен десерт е, че можете да го притоплите, а вкусът му става още по-наситен.

Азиатско сорбе от круши с мащерка

№ 5: Азиатско сорбе от круши с мащерка.

Искате нещо сладко и освежаващо за топлите летни дни? Опитайте нашата вкусна рецепта за азиатско сорбе от круши с мащерка. Поставете две обелени, почистени и нарязани средно големи круши, мащерка и две лъжици мед в блендер и смесете съставките на най-високата степен за около 30 секунди или докато получите много гладка смес. Изсипете сместа в охладена купа за сладолед и оставете във фризера за една нощ. След това се поглезете с този истински свеж летен десерт.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!