Как да удължим живота на продуктите.

Няма нищо по-лошо от това да купите прясна храна и да я изхвърлите, защото се е развалила, още преди да имате възможност да я сготвите или да я изядете? Затова събрахме някои интересни съвети как да удължите живота на пресните плодове и зеленчуци.

Отделете определени плодове от определени зеленчуци.

Отделете определени плодове от определени зеленчуци.

Вашата купа с плодове започва да изглежда като научен проект за училище само няколко дни, след като сте я напълнили? Това е така, защото някои плодове отделят етилен, който предизвиква по-бързо зреене при другите плодове и зеленчуци, вследствие на което те стават меки или сипкави. За да предотвратите това, дръжте чувствителните на етилен плодове и зеленчуци далеч от другите видове, които отделят този газ. Плодове, които отделят етилен са например кайсии, ябълки, авокадо, банани, киви, праскови, сливи и домати.

Ягоди и оцет: добро решение.

Ягоди и оцет: добро решение.

Тайната за удължаване на живота на ягодите е удивително лесна – оцет! Той унищожава бактериите и спорите на плесените, като по този начин удължава живота на тези деликатни плодове.

Измийте ягодите в купа с разтвор от три чаши вода и една чаша бял винен оцет. Отцедете в гевгир и изплакнете под течаща вода. След това поставете ягодите в центрофуга за салата върху три слоя кухненска хартия и завъртете внимателно за около 15 секунди или докато ягодите са напълно сухи. След това ги съхранявайте в контейнер с капак, застлан с кухненска хартия.

Пазете авокадото да не покафенее.

Пазете авокадото да не покафенее.

За да не покафенее авокадото, най-добре е да оставите костилката в едната половина и да използвате първо другата половина. Въпреки че вътрешността около костилката се запазва свежа, останалата част от авокадото покафенява лесно. Това е така, защото костилката предпазва от контакт на вътрешността с въздуха. За да предотвратите това, намажете вътрешността на авокадото с лимонов сок. Цитрусовата киселина от лимоновия сок ще забави процеса на покафеняване. За допълнителна защита съхранявайте авокадото във вакуумна опаковка.

Съхранявайте червените подправки на студено.

Съхранявайте червените подправки на студено.

Подправките не се развалят с времето, но губят аромата и цвета си. Добрата новина е, че когато се съхраняват правилно, подправките запазват качествата си за по-дълго, отколкото предполагате. Съхранявайте червените подправки, например червения пипер, в хладилник. Така те ще запазят цвета и аромата си за по-дълго.

Съхранявайте аспержите като цветята.

Съхранявайте аспержите като цветята.

Това първоначално може да ви се види странно, но стъблата на аспержите са като стъблата на цветята, трябва да са изправени и потопени във вода, за да останат свежи. Така че, когато отнесете аспержите у дома, срежете около един сантиметър от края на стъблата им. Един голям стъклен буркан е идеален за съхранение на връзка аспержи. Напълнете буркана с вода, потопете аспержите и сложете вашия „букет от аспержи“ в хладилника. Не забравяйте да покриете върховете и буркана с найлон, защото в противен случай ще попият аромата на останалите продукти, които съхранявате в хладилника.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!