Бъдете здрави, като избягвате добавките.

Количеството на хранителните добавки в продуктите, които купуваме, никога не е било толкова голямо. Въпреки че сме наясно с този факт, не е лесно да добием обща представа за същността на тези добавки и консерванти и защо трябва да ги избягваме. Събрали сме за вас най-важните факти и полезна информация и сме направили преглед на наличните алтернативи.

Избягвайте изкуствените подсладители.

Избягвайте изкуствените подсладители.

Диетичните напитки са доста съблазнителни, но само защото имат малко калории, не означава, че са по-здравословни. Вместо да пиете диетични газирани напитки или напитки без захар, заложете на домашно приготвени чайове, подсладени с мед. Внимавайте! Тези добавки се срещат и в плодовите сокове и напитки. Изберете по-здравословната алтернатива и изцеждайте сокове сами. По този начин със сигурност ще получите всички витамини без вредните добавки.

Избягвайте мононатриев глутамат.

Избягвайте мононатриев глутамат.

Разбира се бързите и полуготовите храни са удобно решение, когато сме заети, но имайте предвид, че голяма част от тях съдържат огромни количества мононатриев глутамат (MSG). Почти всяка опакована храна съдържа мононатриев глутамат, затова и е толкова трудно да се избягва тази хранителна добавка. Стремете се да купувате пресни, непакетирани продукти за лесни рецепти, за да избягвате максимално мононатриевия глутамат, дори когато бързате.

Избягвайте хидрогенираните мазнини.

Избягвайте хидрогенираните мазнини.

Какво е семейната филмова вечер без чипс, крекери или сладкиши? Колкото и да е вкусно, когато от време на време си вземаме по някое солено или сладко изкушение, не бива да забравяме колко нездравословно всъщност е. Хидрогенираните мазнини, които съдържат тези храни, се превръщат в транс-мазнини, които предизвикват сърдечно-съдови заболявания. Ако много ви се иска да си хапнете нещо, докато сте на кино, изберете по-здравословния вариант като ядки или сушени плодове – те не само имат приятен вкус, но и са източник на полезни съставки.

Избягвайте натриев нитрат и натриев нитрит.

Избягвайте натриев нитрат/натриев нитрит.

Хот-догът например е нещо вкусно, което може да грабнете в движение, когато сте гладни. Но знаете ли, че натриевият нитрат и нитрит се използват като консерванти в повечето обработени меса? За да избегнете месо, което съдържа натриев нитрат, купувайте от местните био стопанства. Хубавото на месото от био стопанствата е, че е не само много здравословно, но и по-вкусно.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!