Ако сте опитен пътешественик, сигурно вече знаете как да олекотите багажа си. Нещо, което може би не знаете обаче, е че някои материи са не само по-лесни за пране, но и не се мачкат, което ги прави по-подходящи за път.

Ето нашите топ шест материи за безгрижно пътешествие:

Мериносова вълна

Мериносова вълна

Известна с мекотата и финеса си, мериносовата вълна също се адаптира към температурата на тялото ви. Благодарение на стотици въздушни джобчета, тя ви топли, когато ви е студено, и ви охлажда, когато ви е топло, така че тя е невероятно универсална независимо от дестинацията ви. Освен това тя е лека и не се мачка, което я класира на първо място в материите за пътуване.

Давайте на химическо чистене, перете на ръка в студена вода с препарат за вълна или използвайте програма за вълна.

Кашмир

Кашмир

Разкошно мек, кашмирът е възхитително комфортен, което го прави перфектен спътник. Другото му великолепно качество? Почти не се мачка, а ако това се случи, окачването на дрехата на закачалка или поставянето ѝ в легнало положение бързо ще елиминира дразнещите гънки.

Топ съвет: За да предотвратите мачкането, поставете дрехата в калъф за дрехи, преди да я сгънете и приберете в багажа.

Найлон и полиестер

Найлон и полиестер

Найлонът и полиестерът може и да не са най-дишащите материи, но компенсират този недостатък с практичността си. Те не само не се мачкат, но и съхнат бързо, така че, ако ви се наложи да изперете дрехите си, докато пътувате, те ще са готови за носене или опаковане на следващия ден.

Топ съвет: Бъдете супер ефективни и изглеждайте различно всеки ден, като опаковате три блузи за всяка пола или панталон – блузите заемат по-малко място в багажа ви.

Жарсе

Жарсе

Жарсето е фантастичен избор за пътуване, защото е лесно за пране, а ако се намачка, гънките се изглаждат от топлината на тялото ви. За направата на дрехи от жарсе се използват вълна, памук, коприна и синтетика.

Топ съвет: Не позволявайте на деликатните дрехи да се намачкат, като ги опаковате около по-обемна дреха, например жилетка.

Неопрен

Неопрен

Неопренът не се използва само за екипи за гмуркане и бански – в наши дни можете да намерите всякакви дрехи от неопрен. И не е нужно да казваме, че той не се мачка и съхне бързо.

Топ съвет: Опитайте да навиете дрехите на руло, вместо да ги сгъвате, за да не се намачкат.

Деним

Деним

Денимът може да е тежък, но е фантастичен за път, защото е траен, изисква пране по-рядко и реално не се мачка. А ако се намачка? Ударете му един сешоар и вижте как гънките изчезват.

Топ съвет: Стреч денимът по принцип е по-лек вариант – но ако облечете дрехата, докато пътувате, няма да има нужда да я натиквате в куфара си.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!