Спокойно можем да кажем, че много малко хора наистина обичат да перат. Да метнеш всичко заедно в пералнята наистина пести време и усилия, но е добре да положите малко допълнителна грижа за бельото, трикотажните и копринените изделия, иначе рискувате да се увредят.

Как да се грижим за най-деликатните изделия

Как да се грижим за най-деликатните изделия

Ръчното пране може да отнеме доста време – но ние знаем, че искате да се погрижите за най-деликатните си изделия. Затова вашата пералня Bosch има програма за вълна и ръчно пране, която е подходяща за всичките ви деликатни дрехи, които трябва да се перат само на ръка.

Винаги четете етикета

Винаги четете етикета

Дрехите трябва да се третират като инвестиция – грижете се за тях и те ще устоят на изпитанията на времето. Без грижа няма как да стане! Винаги проверявайте етикета, за да видите дали за най-добрата грижа на дрехата се изисква ръчно пране, химическо чистене или друга специална поддръжка.

Използвайте торба за пране

Използвайте торба за пране

Торбите за пране са мрежести торбички, създадени, за да попречат на деликатните дрехи, като бельото, да се оплетат и повредят в пералната машина. Освен това торбите за пране могат да попречат на хлабави части от дрехите да се откачат в пералната машина. Типичен пример са банелите на сутиените. Поставете дрехите в торбичката и изберете деликатно пране, за да сте напълно спокойни.

Перете сходни изделия заедно

Перете сходни изделия заедно

Противно на широкоразпространените вярвания, повечето деликатни изделия спокойно могат да се перат в пералня – стига да го правите както трябва. Подберете изделия от една и съща материя и се уверете, че обемът съответства на избраната програма: Например смесената програма е за 3,5 кг, програмата за памук е за 9 кг и т.н. Можете да проверите точния обем и в ръководството за употреба, така че да има място за хубаво изпиране на дрехите.

Използвайте правилния перилен препарат

Използвайте правилния перилен препарат

Обикновените препарати са отлични за справяне с мръсотията, но пък са много груби за деликатните дрехи. Добре е да заделите средства за сапун за пране, който е специално разработен за по-нежни тъкани. Той ще е достатъчно нежен, за да защити дрехата, и достатъчно силен, за да премахне петната. За вълната важат други правила: Винаги използвайте препарат за вълна, тъй като тя има свои изисквания поради животинския си произход. Съветът ни за бяло пране: Използвайте универсален прах за пране. Той запазва белотата на белите дрехи и унищожава бактериите. По този начин гарантира пълна хигиена.

Използвайте максимално специалните ни настройки

Използвайте максимално специалните ни настройки

Пералните машини Bosch имат специални програми, разработени, за да ви помогнат да почиствате и поддържате по-капризните материи без притеснения. Нашата програма за деликатни тъкани/коприна е перфектна за копринени и деликатни дрехи от синтетика, а програмата ни за вълна осигурява най-добрата грижа за зимните ви вълнени плетива.

MyBosch

Безплатна регистрация и много предимства за Вас!

Сервиз

Първокласно обслужване – преди и след покупката.

Пон.- пет. от 08:00 до 20:00 0 700 20 817

Изберете Bosch

Открийте качеството, съвършенството и надеждността.

Магазини

Открийте търговец близо до Вас!