
Усъвършенствайте уменията си за рязане с нож и пестете време при рязане
Какво е общото между динята, джинджифила и доматите? Вероятно ги режете по трудния начин. Динята трябва да срежете на две и след това да я нарежете като мрежа. Ще получите приятни равномерни парчета с малко кора в долния край за удобно захващане. За да срежете чери домати, ги позиционирайте между два плоски пластмасови капака и ги срежете хоризонтално с назъбен нож.
За джинджифила изобщо не ви трябва нож. Обелете го с ръба на лъжица.

Как да поправим грешките си в кухнята
Непрекъснато стават грешки, но не бива да им позволяваме да съсипят ястието ни. Да кажем например, че пресолите ястието. Мислите ли, че е безвъзвратно съсипано? В никакъв случай. Просто добавете парче суров картоф или ябълка за около 10 минути и ще отнемете солта. Пресолените супи могат да се спасят със захар или оцет.
Какво правите, когато водата или млякото изкипят и предизвикат бъркотия върху плота? Всичко е ясно. Можете да избегнете всичко това като намазните ръбовете на съда. Виждате ли колко е просто.
А знаете ли как лесно да обелите твърдо сварени яйца? Просто добавете 1 чаена лъжица сода за хляб към водата, преди да заври. А след като извадите яйцата от водата, изчакайте 10-12 минути, преди да ги обелите. Обелването на черупката ще ви се стори по-лесно от всякога.

Пестете пари, като намалявате отпадъците от храна
Хората по света изхвърлят годишно около 1,3 млрд. тона храна. Какво разхищение! Ето няколко съвета как да запазвате храната свежа и да избягвате отпадъците.
За да запазите подправките в добро състояние за ползване, ги замразете в зехтин – същото важи за сосовете и диповете. Използвайте форми за лед, за да замразявате успешно отделни порции.
За да избегнете втвърдяването на захарта, поставете няколко бонбона маршмелоу в контейнера за съхранение. Влагата от бонбоните ще предотврати слепването на захарта.
Купили сте твърде много зелено грозде? Замразете зрънцата и ги използвайте като кубчета лед в сок или вино; те няма да разредят течността.