Времето за криене на вашите вина е отминало: Нашите модели хладилни витрини за вино под плот са тук.
Перфектното решение за изграждане на ваша лична винарска изба под кухненския плот: нашите опции за хладилни витрини за вино под плот, които се вписват добре в нишите на вашия шкаф.
Най-доброто за изключителни вина: Нашите свободностоящи хладилни витрини за вино.
Някои неща са твърде красиви, за да бъдат скрити. Например хубава бутилка вино - и нашата свободностояща хладилна витрина за вино.
Нашето ръководство за съхранение на вино от 5 части.
Разбира се, витрините за вино са нещо повече от практично двузонно охлаждане или красиви дъбови стелажи. Също така е важно да знаете как да ги използвате. Събрахме някои често задавани въпроси, за да ви помогнем да започнете.
Каква е разликата?
Хладилните витрини за вино съществуват по простата причина, че температурата е неразделна част от виното - попитайте всеки сомелиер и той ще се съгласи. Хладилните витрини за вино ви позволяват да темперирате любимите си сортове и да извадите на показ най-добрите им аспекти при дегустация. Намалете настройките за температура само с едно докосване и можете също да използвате витрините за вино за съхранение на вино.
Хладилниците за вино обикновено са по-големи и са идеални за дългосрочно съхранение. Понякога обаче тези два термина се използват взаимозаменяемо.
Професионален съвет: Уверете се, че витрината за вино или хладилникът, които сте харесали, са подходящи както за съхранение, така и за темпериране.
Как да съхранявате червеното вино.
С една дума: да. Ако обмисляте хладилник за вино за червено и бяло вино, потърсете модел с две зони. По този начин можете да съхранявате червените вина на малко по-висока температура, а белите на малко по-ниска. Не забравяйте обаче, че температурата на съхранение се различава от температурата за дегустация.
Професионален съвет: Червените обикновено се поставят отгоре, тъй като по-топлият въздух се издига, докато бели вина се съхраняват отдолу.
Всичко зависи от температурата.
Освен декантирането и аерирането, сервирането на вино е свързано с това да се уверите, че любимите ви бутилки са охладени до съвършенство. Ето уловката: тази перфектна температура зависи от сорта.
Червените с по-плътно тяло, като каберне и зинфандел, трябва да се сервират на по-висока температура в сравнение с по-светлите червени като пино ноар. По-тежките бели като шардоне попадат някъде по средата на спектъра, следвани от по-леките бели като ризлинг. А шампанското и пенливите вина трябва да се сервират студени.
Професионален съвет: Вземете добър наръчник за вино, който покрива идеалните температури за дегустация на любимите ви вина и се наслаждавайте!
Перфектен за вино и бира.
Да, абсолютно, можете да съхранявате бира във вашия хладилник за вино! Любимите ви бели вина няма да имат нищо против, ако споделят малко място със светлите бири, докато червените вина уютно ще споделят пространство с тъмните стаут и ейл.
Професионален съвет:: Ако искате да съхранявате бира и вино във вашата витрина за вино може да разгледате един от нашите по-големи модели свободностояща витрина за вино.
Сирене Бри, чувствителни на температура плодове и др.
Вълнуващо, но вярно: Вашият хладилник за вино може да направи много повече от съхранение на вина. Ако вашият хладилник е настроен на дегустационни температури, можете да го използвате и за съхранение на сирена, чувствителни плодове и зеленчуци (като домати) или други продукти между тях, които не могат да се съхраняват на студено в хладилника, но също така бързо се развалят на стайна температура.
Професионален съвет: Ако виното и сиренето са в менюто, не забравяйте да запазите твърдите сирена леко по-топли, а меките сирена - малко по-охладени. Когато дойде време да ги поставите в чиния, те ще са узрели за дегустация.
Съчетава се перфектно с бели, червени - и двете заедно.
Новата гама хладилни витрини за вино от Bosch се отличава с две различни температурни зони. Значение: най-накрая можете да съхранявате както червените, така и белите вина на едно място - и да се насладите на колекцията си от вина по изцяло нов начин.