Продукти за 4 порции (десерт)
4 ябълки за тарт
200 г замразени череши
3 с.л. захар
1 ч.л. канела
1 с.л. лимонов сок
16 тубички канелони
1 с.л. масло за тавата за печене
500 мл сметана
1 шушулка ванилия
1 яйце + 2 жълтъка
2 с.л. захар
2 с.л. заквасена сметана
50 г филирани бадеми
30 г шам фъстък
Пудра захар
Начин на приготвяне
Време за подготовка: 25 мин
Време за готвене: 30 мин
Загрейте предварително фурната на 180°C без вентилатор. Измийте ябълките, нарежете ги на малки кубчета и срежете черешите на едро. Разбъркайте плодовете със захарта, канелата и лимоновия сок. Напълнете канелоните с тази смес от ябълки и череши. Подредете ги в предварително намазана с масло тавичка за печене. Смесете сметаната с ванилията от шушулката, яйцата и захарта и ги излейте върху канелоните. Разбъркайте заквасената сметана, за да получите гладка смес, и намажете с нея канелоните. Сложете ги за 30 минути във фурната. Запечете филираните бадеми и шам фъстъка в незалепващ тиган, поръсете с тях и с малко пудра захар топлите канелони и сервирайте веднага.
