Продукти за 4 порции
400 г черни спагети
2 с.л. стафиди
60 г кашу
500 г скариди
2 с.л. зехтин
3 скилидки пресен чесън
1 чушка чили
1 глава фенел с листата
4 сл Martini Bianco
1 ч.л. шафранови нишки
Сол, пипер
Начин на приготвяне
Време за подготовка: 20 мин
Време за готвене: 20 мин
В голям съд кипнете подсолена вода и пригответе спагетите според указанията. Потопете стафидите в топла вода, за да омекнат. Запечете кашуто в незалепващ тиган и го нарежете на едро. Загрейте зехтина в тиган и задушете скаридите, извадете ги и ги оставете настрана. Обелете чесъна, нарежете го на ситно и го задушете с чушката чили в горещ тиган. Измийте фенела, нарежете на кубчета, нарежете семената на фенела и добавете всичко към тигана с чесъна. Деглазирайте с Martini Bianco, добавете изцедените от водата стафиди и шафрановите нишки.
Оставете всичко да поври заедно за кратко, добавете скаридите и объркайте с ненапълно отцедената паста. Ако е нужно, добавете малко от водата, в която сте сварили пастата.
Овкусете със сол и пипер и поръсете с накълцаните на ситно листа от фенел и кашу.
