Класика за любителите на шоколада: сладък кекс
Ако обичате шоколад и кекс, значи това е рецептата, която трябва да сложите в списъка си за печене! Защо? Не само ще се насладите на шоколадовия вкус, но и никога няма да забравите колко е лесно да се опече перфектният кекс. Сензорът PerfectBake се грижи нивото на влагата на ястията ви да се измерва постоянно, а фурната знае кога кексът е готов. По този начин не се налага да проверявате дали сладкишът е готов, докато се пече. По-малко работа за вас, но затова пък още по-вкусно – с тайната съставка на фурните от серия 8: PerfectBake.
Продукти | За кекс
Форма за печене на кекс Ø 22 см
150 г шоколад (85% какао)
75 г захар
4 белтъка
150 г масло
100 г захар
1 пакетче ванилена захар
1 щипка сол
2 яйца (M)
4 жълтъка
75 г белени, натрошени бадеми
75 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
10 г какао на прах
Начин на приготвяне
1.
Разтопете шоколада на ниска температура. Разбийте белтъците и захарта на сняг. Разтопете маслото и постепенно добавете захар, ванилена захар, сол и разтопения шоколад.
2.
Постепенно добавете яйцата и жълтъците. Смесете бадемите, брашното, бакпулвера и какаото на прах и ги добавете на два пъти.
3.
Намаслете съда за печене, изсипете тестото и го сложете да се пече.
Начин на печене
Поставете формата на ниво 2
За сензора PerfectBake изберете „Меню“, след това „Assist“, след това „Сладкиши, хляб“, след това „Сладкиши“ и накрая „Сладкиши във форма за печене“
Съвет
Добавете плодов вкус към шоколадовия сладкиш: обелете портокали и грейпфрути, така че да отстраните бялата ципа. Карамелизирайте захар в тиган. Изцедете соса. След това добавете парченцата плодове и оставете да поври за кратко. Добър апетит!
Още по-добри резултати с всяка рецепта.
С интелигентните функции постигате още по-добри резултати при приготвянето на различни ястия. Запознайте се с разнообразните функции на нашите фурни за вграждане и се възползвайте от тях, за да приготвяте неустоимо вкусни ястия.