Риба с богат вкус: насладете се на пъстърва с билки, приготвена в тава за печене
За истинска симфония от деликатни аромати – опитайте тази риба, овкусена с разнообразни билки. Доверете се на тайната ни магическа съставка – вградената сонда за месо PerfectRoast. С нея месото, рибата или пилето стават изключително крехки, сочни и с желаната степен на готовност, благодарение на трите сензора, които постоянно контролират температурата в сърцевината на ястието. Добър апетит!
Продукти | за 4 порции
Универсален съд за готвене
Риба:
50 г пресен розмарин
50 г прясна лимонена мащерка
50 г пресен естрагон
50 г пресен риган
5 с. л. зехтин
Чили сол
1 с. л. лимонов пипер
3-4 с. л. микс от пипер на зърна
4 пресни пъстърви, прибл. 300 г всяка, готови за фурната
1 био лимон
Морска сол
4 стръка къдрав магданоз
1 ч. л. какао на прах
30 г масло
Начин на приготвяне
1.
Подгответе билките, измийте ги и ги изтръскайте от водата. Накълцайте половината от тях на ситно и ги оставате настрана.
2.
В универсален съд за готвене добавете зехтин, колкото да покрие дъното. Поръсете с чили сол, лимонов пипер и смесен пипер. Поръсете билките равномерно отгоре.
3.
Изплакнете пъстървата за кратко под студена вода и я подсушете с кухненска кърпа. Измийте лимона в гореща вода, подсушете го, настържете кората и изцедете сока му. Напръскайте пъстървата с лимоновия сок и я овкусете със сол и пипер отвътре и отвън. Поставете по един стрък магданоз във всяка пъстърва и добавете малко настъргана лимонова кора.
4.
Поставете пъстървата в универсалния съд за готвене. Поръсете отгоре накълцаните билки и какаото и добавете малки парченца масло. Гответе според указанията.
Начин на печене
С термометър за месо
4D hot air
190 °C
Температура в сърцевината 70 °C
Съвет
Лимоновата кора придава на рибата свежест, без да я прави кисела.
Още по-добри резултати с всяка рецепта.
С интелигентните функции постигате още по-добри резултати при приготвянето на различни ястия. Запознайте се с разнообразните функции на нашите фурни за вграждане и се възползвайте от тях, за да приготвяте неустоимо вкусни ястия.