Невероятно вкусно: Хранено с царевица пиле с билково масло
Нашето хранено с царевица пиле примамва с красивия си външен вид и с неустоимия си вкус. А приготвянето му е по-лесно от всякога. Не е нужно да се тревожите за правилната температура или за режима на нагряване, просто изберете ястието, което ще приготвяте, и фурната ще се погрижи за останалото – благодарение на тайната ни подправка – функцията Assist за автоматични настройки на фурните от серия 8. Насладете се!
Продукти | за 4 порции
Универсален съд за готвене
Билково масло
60 г масло, меко
1 с. л. зехтин
3 с. л. замразени италиански билки без лук
Сол
Прясно смлян пипер
Сладък пипер на прах
Месо:
1 хранено с царевица пиле (1,6 кг)
Сол
Прясно смлян пипер
Начин на приготвяне
1.
Разбийте маслото с бъркалка за яйца, докато стане кремообразно. Добавете зехтин и подправките и смесете добре. Овкусете със сол, пипер и червен пипер.
2.
Изплакнете пилето за кратко под студена вода и го подсушете с кухненска кърпа. Овкусете пилето със сол и пипер отвътре и отвън. Внимателно отделете кожата от месото при гърдите. Пъхнете билковото масло между кожата и месото на гърдите.
3.
Сложете пилето в универсален съд за печене с гърдите надолу и печете според указанията.
4.
Обърнете го след около 30 минути и печете, докато е готово.
Начин на печене
Изберете „Меню“, продължете с функцията „Assist“, изберете „Пиле“, след това „Пиле без плънка“, въведете теглото и натиснете „Старт“.
Съвет
По италиански: поднесете пилето с ризото. Ризотото трябва да е кремообразно, но оризът не бива да е разварен. За още по-италиански привкус добавете малко настърган пармезан. Добър апетит!
Още по-добри резултати с всяка рецепта.
С интелигентните функции постигате още по-добри резултати при приготвянето на различни ястия. Запознайте се с разнообразните функции на нашите фурни за вграждане и се възползвайте от тях, за да приготвяте неустоимо вкусни ястия.