С хрупкава коричка и мека средина: перфектният италиански хляб
TПерфектният италиански хляб, който да поднесете на гостите си: прясно изпечен и уханен, той сякаш ви отвежда на вълнуващо пътешествие до Италия. Без значение дали ще го поднесете като предястие, заедно със салатата или като чеснови брускети – атмосферата на италианската кухня ще завладее трапезата ви. За перфектната хрупкава коричка и неустоимо вкусна пухкава средина добавете малко пара. Отмина времето, в което трябваше да слагаме купа с вода във фурната – вече е достатъчно само да добавите нашата специална съставка: функцията за добавена пара на фурните от серия 6 на Bosch.
Продукти | за 4 порции
250 г обикновено брашно
250 г семолина (може да се замени с брашно)
1 с. л. захар или мед
1 до 1 1/2 пакета суха мая или 15 г. прясна мая
300 мл хладка вода
1 с. л. сол (морска сол)
Начин на приготвяне
1.
Разстелете малко брашно и грис. Разтворете маята в топла вода. Добавете я към останалите продукти и месете поне 5 минути, докато получите меко тесто.
2.
Оформете тестото на топка, поръсете с брашно и го надупчете с нож. Оставете тестото да втасва на топло, докато удвои обема си. Размесете отново за около минута, за да излезе въздухът, оформете го отново на топка, надупчете го с нож и го оставете на топло, докато удвои обема си.
3.
Накрая поръсете тестото с брашно и го сложете първо да се пече на 220°C за около 15 минути с функцията за добавена пара, а след това на 180°C още 30-35 минути без пара.
Начин на печене
3D hotair
15 минути с добавена пара, ниво 2 на 220°C
30-35 минути без пара на 180°C
Съвет
Професионалните готвачи надупчват суровите хлябове с чист бръснач или нож. Резултатът: кората на хляба не се напуква по време на печенето.
Още по-добри резултати с всяка рецепта.
С интелигентните функции постигате още по-добри резултати при приготвянето на различни ястия. Запознайте се с разнообразните функции на нашите фурни за вграждане и се възползвайте от тях, за да приготвяте неустоимо вкусни ястия.